Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 27.11.2011.
15:52
Vestionline A
Delegati Skupštine zajednice opština Kosova i Metohije zatražili su danas od vrha države da poštuju odluke najviših organa vlasti i da, kako su naveli, prestane da sklapa dogovore sa albanskom stranom, na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa.
Nedelja 27.11.2011.16:00
Толико су нас навикли на њихов јавашлук, безобзирност и неодговорност да велика већина људи гледа равнодушно , и без воље, мислећи да ту ништа не могу. Наравно да можемо али је за све потребна воља!
Nedelja 27.11.2011.20:41
Tesko da ce izdajnici cuti vase molbe. Blizi im se cas kada moraju da dokazu vernost svojim briselskim gazdama i kao poslusni podanici ucine ustupak zarad pustog obecanja o nekom hipotetickom clanstvu u EU.
Nedelja 27.11.2011.23:08
Predsednik Republike Srbije Boris Tadić, umislivši da je predsednik Ujedinjenih nacija, svakog dana poziva "sve strane u sukobu" na severu Kosova "da se uzdrže" od sukoba! Kao da govori iz one palate na dokovima Njujorka, kao da je taj slučaj unutrašnja stvar primitivnih plemena u džunglama Amazona, a ne drama u zemlji kojom predsedava, njegova zvanična domovina (uprkos činjenica da u regionu ima još dve alternativne domovine!).
Nedelja 27.11.2011.23:10
Sve što je nacistička Nemačka okupirala na Kosovu, današnja Nemačka, lider Evropske unije, okupirala je pod zastavom evroatlantskog protektorata. Sve što su unutrašnji neprijatelji Srbije iz 1941. godine bili spremni da stave pod noge okupatora, i danas stavljaju klanjajući se do zemlje, zaklinjući se da nikada neće biti rata i da će sve što traže dobiti mirnim putem.
Nedelja 27.11.2011.23:11
Nije to više samo Kosovo, nije više ni takozvani sever Kosova, koji nikada nije bio ni etnički ni geografski na Kosovu. Ovo je narodu morao da objasni njegov vlastodržac, ako već drži sve funkcije i u sve se razume. Ali, izgleda da ni on ni njegovi savetnici ne znaju tačno gde su konačne severne granice albanskog Kosova. Eto, istine radi, treba reći da su one, voljom takozvanih velikih sila Zapada postavljene na južne obronke Kopaonika, na čak 1.300 metara nadmorske visine! To je kota do koje bi Srbi, prema predsednikovom tumačenju, trebalo da se - "uzdrže"!
Nedelja 27.11.2011.23:12
Nedaleko odatle, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović upućuje ovih dana telegrame saučešća ambasadoru i Vladi Turske povodom pogibije 24 njihova vojnika tokom obračuna sa Kurdima. - Izražavam najiskrenije žaljenje zbog pogibije turskih vojnika. Molimo vas da izraze našeg najiskrenijeg žaljenja prenesete Vladi i porodicama poginulih", reče Mahmutović. Isto to je uradio i Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Srbije. Ali, u čije ime? Je li to istovremeno i saučešće Vlade i Ministarstva spoljnih poslova? Ako jeste, da li je to Srbija postala saveznik Turske u obračunu sa Kurdima? Zašto građani Srbije o tome ne znaju ništa? Da li to znači da će uskoro u Sandžaku biti dan žalosti kad god
Nedelja 27.11.2011.23:13
Koliko Srbija više nije ni nalik suverenoj državi, pokazuje i skandalozno učešće nezvanične "kontakt grupe" dve strane države, Turske i Bosne i Hercegovine, u rešavanju sukoba dve struje islamske verske zajednice Srbije! Ko je to odobrio? Je li to zvanična politika Srbije da dozvoljava učešće arbitraže stranih država u rešavanju verskih sporova?
Nedelja 27.11.2011.23:15
Zašto o toj "arbitraži" ništa ne zna ni muftija beogradski Muhamed Jusufspahić, nego daje izjavu otkrivajući nekakvu državnu tajnu: "... Tačno je da su Turska i Bosna i Hercegovina imali svoje političke i verske predstavnike, ali je tačno i to da Srbija nije adekvatno predstavljena na tom skupu ili na tim skupovima, jer je sve odenuto velom tajnosti, pa čak i broj sastanaka... Znamo imena ljudi u mnogim ministarstvima koji su Zukorliću, muftiji a političaru, a potom muftiji i nasilniku i kriminalcu, pružali svu pomoć".
Nedelja 27.11.2011.23:16
Reis-ul-ulema Adem Zilkić kaže da Islamska zajednica Srbije ni na koji način nije uključena u pregovore o objedinjavanju IZ u Srbiji, koji se vode u - Ankari! Vrhovni poglavar svih muslimana u Srbiji dodao je još jedan gorak pasus na dugačak spisak dokaza o odsustvu državne suverenosti Srbije: "...Bez presedana je to da sekularna država i političke partije donose sud o ustrojstvu islamske zajednice u jednoj suverenoj državi...!"
Nedelja 27.11.2011.23:18
Naravno, Boris Tadić je bez razmišljanja prihvatio celokupnu platformu mađarske koalicije kao "za njega prihvatljivu", što su kasnije potvrdili i vojvođanske perjanice DS Oliver Dulić i Bojan Pajtić. Bio je to još jedan zarđao ekser u pripremljeni kovčeg za sahranu Srbije i njene suverenosti. Zakucao ga je predsednik Republike lično.
Nedelja 27.11.2011.23:19
No, dok Tadić čini sve da udovolji kome stigne, jedan drugi srpski politički lider bez kompleksa govori šta mu je na umu... Prilikom svoje poslednje posete SAD, Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, doslovno je kazao da međunarodna zajednica i zemlje koje su priznale Kosovo ponižavaju Srbiju, što je hitno preneo i Glas Amerike. Tadićev rezon je drukčiji. Kad je krajem avgusta 2011. godine, prilikom posete nemačke kancelarke Angele Merkel čuo da je ukidanje srpskih ustanova na severu Kosova jedan od uslova za uspešnu kandidaturu Srbije u EU, zavapio je: "Izgubiću izbore ako to učinim". Merkelova mu je na to odgovorila sa dve reči: "So, what?" (Pa šta?).
Nedelja 27.11.2011.23:24
Najava tzv. vlade kosova da će da privatizuje rudarsko-metalurški kombinat Trepča koji je u većinskom vlasništvu države Srbije, jedan je od ključnih razloga zbog kojih se danas vodi ovako ogorčena bitka za sever Kosova. Upravo na rudarskom kombinatu Trepča isprobava se konačno otimanje poslednjih tragova nekadašnjeg suvereniteta. Pokušaj privatizacije Trepče, čiji se najveći broj pogona nalazi na severu Kosova, jasno govori da Srbija nema nikakav uticaj na proces privatizacije, jer je UNMIK sva ovlašćenja preneo na Kosovsku agenciju za privatizaciju.
Nedelja 27.11.2011.23:24
Ko je to mogao da dozvoli, ako se zna da je Srbija decenijama ulagala u Trepču, i ona je, bez obzira na ishod okupacije dela teritorije, srpsko preduzeće. Ne treba ni podsećati da je Trepča "evropska prestonica" olova i cinka, još od Kralja Milutina. To znaju čak i Nemci koji su za vreme Drugog svetskog rata upravljali Trepčom koja se i danas delom nalazi pod njihovom okupacijom, mada su trupe Bundesvera presvučene u uniforme mirovnjaka.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)